Psoratinex (korábban Dr. Michael’s) termékcsalád

A Psoratinex (korábban Dr. Michael’s) termékcsaládot Dr. Michael Tirant fejlesztette ki. Törekvése arra irányult, hogy a készítményekhez természetes anyagokat használjon fel.

Az eddigi vizsgálatok szerint a Psoratinex (korábban Dr. Michael’s) termékcsalád enyhe és középsúlyos psoriasisban jó hatásúnak bizonyult.

A termék kozmetikum, orvosi vény nélkül megvásárolható. Mégis használatát megelőzően bőrgyógyász tanácsa, majd a kezelés követése alkalmazását még eredményesebbé teheti. Bőrgyógyász szakorvos segítségével a mellékhatások szakszerű kezeléssel uralhatók.

A termékcsaládot a SE Bőrklinikán tesztelték enyhe és középsúlyos psoriasisos betegeknél.

A betegek 48%-a kiválóan javult, a tünetek 76-98%-a visszafejlődött. A javulás jónak minősült a betegek 22%-ánál, ez esetben a psoriasis 51-75%-a húzódott vissza. A kezdeti, összesített PASI-érték (a pikkelysömör súlyosságát mutató index) átlaga a vizsgálat befejezésekor kb. egyharmadára csökkent.

Mellékhatásként kialakulhat kontakt bőrgyulladás, ami a termék elhagyását teszi szükségessé. Ennek részbeni megelőzésére lényeges a készítmények összetevőivel szembeni érzékenység tisztázása. Jelentkezhet folliculitis (szőrtüszőgyulladás) a kezelt plakkokon és a környező bőrön. Esetenként elégséges a készítmény átmeneti kihagyása az érintett bőrfelszínen. Bár nincs ilyen adat, a készítmény elvileg fényérzékenyíthet.

Nem használható a termékcsalád, ha a beteg az összetevők bármelyikére ismerten érzékeny, valamint terhes és szoptató anyáknál és szövődményes psoriasisban.
Enyhe és középsúlyos, plakkos psoriasisban alkalmazható.

A termékcsalád három összetevőből áll: Tisztító zselé, kenőcs és bőrápoló

A tisztító zselé világosbarna színű félfolyékony. Csökkenti a hámlást.

Összetevői:
Natrium laurylsulfát, kátrány, kókuszsav amido-betain, trietanolamin laurylsulfát, citromsav, glykolsav, kókuszsav, diethanolamid, carbopol, triethanolamin, methyl-isothiazoline, chloro- methyl-isothiazoline, EDTA, aqua demineralisata, konzerválószer.
Kiszerelés: 200 ml, műanyag flakonban.

A kenőcs sárgásfehér, jól kenhető.

Összetevői:
búzacsíraolaj, mandulaolaj, ligetszépeolaj, jojobaolaj, barackmagolaj, avokádoolaj, paraffinolaj, répaolaj, levendulaolaj, eukaliptuszolaj, teafaolaj, szantálfaolaj, pacsuliolaj, fenyőtűolaj, gerániumolaj, narancsolaj, narancsvirágolaj, tömjén, citronellaolaj, tyúkhúr kivonat, kamilla kivonat, konzerválószer.
Kiszerelés: 50 g és 250 g, műanyag tégelyben.

A bőrápoló fehéres színű, viszkózus állományú.

Összetevői:
olivaolaj, szezámmagolaj méhviasz, búzacsíraolaj, napraforgóolaj, emuolaj, levendulaolaj, eukaliptuszolaj, rozmaringolaj paraffinolaj.
Kiszerelés: 200 ml, műanyag flakonban.

A három terméket együttesen célszerű használni: a tisztító géllel történő lemosást követően az érintett bőrfelszínt a kenőccsel bekenni, majd rákenni a bőrápolót.

Alkalmazása a hajas fejbőrön ettől eltérő. A fejbőrt először bőrápolóval ajánlott bekenni este, majd reggel a tisztító géllel hajat mosni. Hajas fejbőrön a kenőcs csak nagyon erős tünetek esetén alkalmazható


Tisztító zselé (Cleansing Gel)

A termék hámlasztó hatású gyümölcssavakat tartalmaz, így elősegíti a megvastagodott szaruréteg leválását. Alkalmazása után a bőr sima és puha tapintású lesz. A bőr felületén levő vastag szaruréteg gátolja a hatóanyagok felszívódását, ezért a tisztító zselé a bőrt nemcsak simává teszi, de hámlasztó hatásának következtében az alkalmazott kenőcs hatóanyagai a megtisztult bőrön keresztül könnyebben felszívódnak, hatásukat jobban kifejtik.
Kortikoszteroidot nem tartalmaz.

Használati útmutató: Nedvesítse be az érintett bőrfelületeket, és kenje be a tisztító zselével. Habosítsa fel (szivaccsal is lehet), majd 2-3 perc után mossa le langyos vízzel, és puha törölközővel törölje bőrét szárazra. Hajas fejbőrön történő alkalmazás esetén ne túl erős hővel szárítson hajat. Alkalmazása naponta kétszer (reggel és este) javasolt, a kenőcs és a bőrápoló használata előtt.

Figyelmeztetés:
A termék használata során kerülje az erős napsugárzást!
A termék összetevőivel szemben ismert túlérzékenység (allergia) esetén ne használja a tisztító zselét! Szembe, ekcémás arcbőrre ne alkalmazza! Ha a tisztító zselé alkalmazása során a szokásostól eltérő tünetet észlel, azonnal mossa le és forduljon orvoshoz!

Tárolás: 30°C alatti hőmérsékleten. Használat előtt felrázandó!
Használható samponként önmagában is, megelőzés céljából vagy általános tisztálkodáshoz is. Kúra esetén együtt használandó a kenőccsel!

Kenőcs (Ointment)

A kenőcs természetes hatóanyagokat tartalmaz, melyek elősegítik a gyulladások, beszűrődések csökkenését.

Használati útmutató: A tisztító zselével mossa le bőrét, törölje szárazra, majd kenje be a kenőccsel az érintett bőrfelületet. Ezután körkörös mozdulatokkal masszírozza be a bőrbe a kenőcsöt. Naponta két alkalommal (reggel és este) a tisztító zselé alkalmazása után javasolt a termék használata.
Kortikoszteroidot nem tartalmaz.

Figyelmeztetés: A termék használata során kerülje az erős napsugárzást! A termék összetevőivel szemben ismert túlérzékenység (allergia) esetén ne használja a kenőcsöt! Szembe, ekcémás arcbőrre ne alkalmazza! Ha a kenőcs alkalmazása során a szokásostól eltérő tünetet észlel, azonnal mossa le és forduljon orvoshoz!

Tárolás: 30°C alatti hőmérsékleten.

Bőrápoló (Skin Conditioner)

Magas növényi olaj, A- és E-vitamin tartalmánál fogva a bőrápoló megakadályozza a bőr kiszáradását, továbbá hidratáló hatással is rendelkezik, ezért kiváló hatású általános bőrápolóként. Fürdővízhez adott kupaknyi mennyiség gondoskodik a bőr víz- és zsírtartalmának pótlásáról és megőrzéséről.

Használati útmutató: Közvetlenül a kenőcs alkalmazása után használja a bőrápolót. A kenőccsel kezelt bőrfelszínt vékonyan kenje be bőrápolóval, amely mintegy védőfilmet képezve a bőrön a hidratálás mellett a kenőcs hatását is fokozza. Hajas fejbőrön történő alkalmazás: este kenje be a hajas fejbőrt bőrápolóval (előtte ne mosson hajat). Reggel öblítse le a hajas fejbőrt, majd tisztító zselével mosson hajat. Nem túl erős hővel szárítson hajat. Este ismét hajmosás nélkül kenje be a hajas fejbőrt bőrápolóval, majd reggel mosson hajat tisztító zselével.
Kortikoszteroidot nem tartalmaz.

Figyelmeztetés: A termék használata során kerülje az erős napsugárzást! A termék összetevőivel szemben ismert túlérzékenység (allergia) esetén ne használja a bőrápolót! Szembe, ekcémás arcbőrre ne alkalmazza! Ha a bőrápoló alkalmazása során a szokásostól eltérő tünetet észlel, azonnal mossa le és forduljon orvoshoz!

Tárolás: 30°C alatti hőmérsékleten.
A termék kiválóan alkalmas általános bőrápolóként, fürdés, zuhanyozás után a bőr hidratálására.

Gyártó: Psoriasis and Skin Clinic, Australia

További információ: 06-1-218-81-10
alapitvany@psoriasis.hu