Linola Fett krém és a Linola Fett fürdőolaj

Bőrünkben lévő sejtek fala kétféle nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavat tartalmaz: a linolsavat, és a linolen savat, melyek nélkülözhetetlenek a bőr számára.
Ezeket az esszenciális zsirsavakat megtaláljuk a. hidegvízi halakban, egyes tengeri élőlényekben, a lenmagban, sáfrány olajban, napraforgó olajban, kukorica olajban.

Az egészséges felnőtt emberek bőrében a zsirsavak összességének kb. 20%-a linolsav. Ha a bőr linolsav tartalma valamilyen oknál fogva nagymértékben lecsökken, ez a hiány komoly bőrproblémákhoz vezet:

  • a bőr kiszárad és elveszti rugalmasságát,
  • a sebek nehezen gyógyulnak,
  • a bőr mélyebb rétegeinek a vizvesztése folyamatosan nő,
    a bőrszárazság fokozódik,
  • ennek következtében a bőr nem képes tovább megfelelni legfontosabb funkciójának, a védőfunkciónak.

A kiszáradt bőr elveszti folytonosságát, feszül, állandóan viszket, és szabad utat ad a különböző fertőzéseknek.

Ha a kiszáradt bőr linolsav tartalmát megpróbáljuk normális szintre emelni, a tünetek enyhülnek, és lassan megszűnnek.
Az emberi szervezet azonban önmaga nem képes a linolsavat szintetizálni.
Ezért a bőrben jelentkező linolsav hiányt, és a kialakult bőrpanaszokat csak külső segitséggel, linolsav tartalmú krémek alkalmazásával tudjuk pótolni.

A LINOLA FETT krém az egyetlen linolsavat tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer, melyben a linolsav hatását egy ideális lipofil emulziós közeg növeli, és segít a bőr egészséges állapotának visszaállitásában.

A krém feladata, hogy hidratálja a bőrt, csökkentse a gyulladást, és a száraz bőr okozta viszkető érzést.
Folyamatos használata esetén a bőr visszanyeri rugalmasságát, és a megzavart védőfunkció helyreáll.

Németországban végzett több éves kisérletek, és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a linolsav egy enzimatikus átalakulás után képes a leukotrienek bőrszintjét csökkenteni. Mint tudjuk, a jelenlegi tudományos álláspont szerint a leukotriének magas bőrszintje is felelős a psoriasisos tünetek kialakulásáért.

A LINOLA FETT krém folyamatos használata a benne lévő linolsav tartalom következtében csökkenti a psoriasis tüneteit.
Naponta 2-3 alkalommal, különösen fürdés után tanácsos bekenni a psoriasisos bőrfelületet. A krém néhány perc múlva felszívódik a bőr mélyebb rétegeibe, és pótolja a hiányzó linolsavat.

A psoriasisban szenvedő betegeknek komoly gondot okoz a napi tisztálkodáshoz használt készítmények kiválasztása. Akkor választunk jól, ha olyan készítményt használunk, amely nem szárítja a bőrt, segít az egyébként száraz felületek ” visszazsírozásában”, növeli a bőr rugalmasságát, és csökkenti a feszülő és viszkető érzést.

Ezeknek az elvárásoknak felel meg a LINOLA FETT fürdőolaj, mely a visszazsírozást biztosítja, zsírsavésztereket is tartalmaz, mely a bőrbe beépülve csökkenti a kiszáradást. Természetesen megfelelő tisztító hatással is rendelkezik, így egyéb kozmetikai szereket egyidejűleg nem kell alkalmazni.

A LINOLA FETT fürdőolaj a vízzel emulziót képez, ezért tusoláshoz is használható. Hetente 2-3 alkalommal javasolt az alkalmazása, használatával elkerülhető a bőr kiszáradása és csökken a viszkető, feszülő érzés.

További információk a Linola honlapján találhatók.