Balneum fürdőolaj-család

Talán van, aki önök közül jól ismeri, és sikerrel használja a Balneum család tagjait. Aki már kipróbálta, és elégedett vele, az bizonyára számos jó tulajdonságáról tudna beszámolni, de biztosan van olyan beteg, akinek még nem ajánlották, és az ő számukra tudunk hasznos információval szolgálni.

A Balneum zsírpótló hatású, olajos gyógyfürdő fürdőkezelésre. Gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény, hatását klinikai vizsgálatok igazolják. Viszketéscsillapító és pikkelyeltávolítást elősegítő hatással is rendelkezik.

Háromféle összetételben van forgalomban:

  • Balneum Hermal: 87% szójaolaj, segédanyagok
  • Balneum Hermal F: 47% földimogyoróolaj, paraffin, segédanyagok
  • Balmeum Hermal Plus: 83% szójaolaj, 15% polidocanol, segédanyagok

Psoriasisos betegeknek a kezelés kiegészítésére főleg a Balneum Hermal F és Plus termékeket ajánljuk. A földimogyoró-olaj a száraz, hámló, érzékeny bőrfelületre, a polidocanol a viszketés megszüntetésére kiváló hatású.

A fürdőolajakat az előkészített fürdővízbe kell önteni, alaposan összekeverni. A fürdővíz hőmérséklete ne haladja meg a 37°C-t. A fürdés időtartama és gyakorisága egyéni, általában a heti két-három 15-20 perces fürdőkezelés ajánlott.

Mellékhatásként ritkán allergiás reakciók léphetnek fel: viszketés, bőrpír alakulhat ki. Aki ilyen elváltozásokat észlel, az ne használja tovább a Balneum fürdőolajakat!

Nem használható olyan betegeknél sem, akiknek egyéb betegségük, (pl. magas vérnyomás) miatt nem ajánlott az ülőfürdő, illetve a psoriasis pustulosaban.Próbálja ki Ön is a fürdőolajakat, mint a kezelés kiegészítőit!

Kockázatokról és mellékhatásokról, kérjük kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Merck Kft. – Pharma Divízió
117 Budapest Budafoki út 209.
Tel.: 464-08-50