Psoriasis Világnap (2015)

Fotókiállítás

Október 29-én a Mammut I. bevásárlóközpont 3. emeletén fotókiállítás nyílik a Psoriasis Világnap alkalmából “Nézz rám! A pikkelysömör nem fertőz!” címmel.

 

Rádióműsor

Október 29-én 10:25 és 10:55 óra között a Kossuth Rádió Napközben című műsorában rövid beszélgetés hallható a Psoriasis Világnap alkalmából.

 

Úszók éjszakája

A Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére idén már negyedszer úsznak együtt olimpikonok és lelkes önkéntesek az október 29-i Psoriasis Világnapon. A Magyarországon és egyúttal az egész világon egyedülálló rendezvény célja a pikkelysömör ismertségének növelése és a pikkelysömörrel élő betegek társadalmi elfogadottságának javítása. A nagyszabású eseményhez korábban is számos olimpikon, élsportoló adta arcát és nevét.

2014-ben a látogatók összesen több mint 100 ezer métert úsztak le a résztvevő olimpikonokkal, élsportolókkal karöltve. A korábbi évekkel ellentétben tavaly már nem volt városok közti versengés, a hangsúly az összefogáson volt. Így lesz ez idén, országszerte négy város uszodájában. Az Úszók Éjszakája rendezvényeire a belépés ingyenes.